Utrecht

Orașul olandez Utrecht, aflat deja în avangarda gestionării deșeurilor urbane din Europa, a găzduit al doilea pilot PlastiCircle din septembrie 2019 până în ianuarie 2020.

În colaborare cu autoritățile locale, pilotul PlastiCircle a funcţionat în paralel cu proiectele proprii de gestionare a deșeurilor din oraș. În mod specific, Utrecht și PlastiCircle au pus câteva întrebări importante: De exemplu, cum pot fi provocaţi consumatorii să separe mai eficient deșeurile de plastic de deșeurile reziduale? Ce tip de colectare este cel mai potrivit pentru Utrecht? Containere subterane centralizate, mini-containere pentru colectare ușoară din uşa în ușă, sau alte soluţii?

În timpul pilotului, Utrecht a folosit colectarea din ușă în ușă a mini containerelor (de la aproximativ 2.000 de gospodării) și de asemenea, a containerelor subterane. Aproximativ 43 de containere „inteligente” subterane de mare capacitate au fost conectate la platforma pilotului, deși Utrecht are aproape 200 de containere subterane pentru materiale plastice în întregul oraș. Pilotul în sine a avut loc în sectorul vestic al orașului, pe una dintre cele cinci rute principale de colectare a deșeurilor.

Video

Partenerii nostri