Alba Iulia

Alba Iulia este al treilea oraș european ales pentru a pilota soluțiile dezvoltate în cadrul proiectului PlastiCircle. Alba Iulia se află deja în avangarda centrelor urbane care implementează soluții inteligente pentru ridicarea calității vieții locuitorilor, fiind primul oraș din România care a găzduit un proiect pilot smart city dezvoltat împreună cu Guvernul României. În cadrul proiectului „Alba Iulia smart city”, în 2017-2018, orașul nostru a devenit o expoziție vie de soluții inteligente, mai multe zeci de companii pilotând în mod gratuit 100 de soluții smart din toate domeniile vieții urbane.

În acest context, pilotul PlastiCircle vine să completeze ceea ce s-a făcut deja în domeniul soluțiilor inteligente pentru oraș. Locuitorii cartierelor Goldiș și Arnsberg au oportunitatea de a participa în perioada iunie - septembrie 2020 la pilot, de a selecta în mod inteligent deșeurile de plastic și de a intra în competiția pentru eco-puncte, care vor fi transformate în recompense individuale simbolice pentru gospodăriile cele mai implicate, active și care au selectat cel mai corect deşeurile din plastic, la finalul proiectului.

Proiectul pilot PlastiCircle Alba Iulia îşi propune să informeze şi să implice cetăţenii în reciclarea corectă a deşeurilor, să testeze containere inteligente, să identifice cantităţile şi tipurile de plastic ce pot fi reciclate, să optimizeze traseele de colectare în funcţie de gradul de umplere al containerelor, astfel încât să contribuie la dezvoltarea şi implementarea viitoare a celor mai eficiente metode de colectare a deşeurilor pentru Alba Iulia, asigurând dezvoltarea sustenabila a oraşului.

Partenerii nostri