Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări

Ca orice proiect deosebit, bazat pe interacţiunea cu cetăţenii şi testarea de soluţii noi, PlastiCircle a dat naştere unor întrebări (primite pe email sau Facebook) pentru care vrem să mulţumim cetăţenilor implicaţi şi la care încercăm să răspundem pe scurt în rândurile de mai jos.

1. De ce PlastiCircle se desfăşoară doar într-o zonă din oraş?

PlastiCircle este un proiect de informare şi testare de soluţii noi, limitat în timp şi spaţiu. De aceea, se desfăşoară doar într-o zonă a oraşului, pentru o perioadă de circa 3 luni.

2. De ce a fost aleasă zona Arnsberg – Goldis pentru proiect?

Zona aleasă este una tradiţională şi bine integrată social, găzduind un număr mare de familii într-o suprafaţă redusă şi bine delimitată, ce include preponderent blocuri de locuinţe şi care dispune de posibilităţi bune de instalare a receptoarelor de date de la senzori şi un număr optim de locaţii de colectare unde se pot amplasa cele 20 de containere inteligente.

3. Ce este un container “inteligent”?

Proiectul PlastiCircle dispune de containere separate, dedicate numai plasticului, etichetate corespunzător şi amplasate lângă containerele obişnuite. Containerele dispun de senzori de umplere, de senzori de mediu (pentru temperatură şi şocuri) şi de un sistem de etichete cu cod de bare generate prin utilizarea cardului de acces. Datele acestor senzori sunt transmise prin radio (3G şi LoRA WAN) către platforma cloud a proiectului, în vederea prelucrării.

4. Cum sunt protejate datele personale?

Exceptând un număr extrem de mic de persoane autorizate care pot contacta utilizatorii, toate interacţiunile cetăţenilor cu platforma proiectului se fac prin anonimizare, bazată pe utilizarea codului unic personal de 4 cifre.

5. Ce se întâmplă cu plasticul depus în containerele dedicate PlastiCircle?

În calitate de partener în proiect, compania Polaris M Holding a implementat următoarele acţiuni:

  • Asigurarea unui camion dedicat, care colecteză separat numai deşeurile din containerele PlastiCircle şi le transportă la rampa de sortare;

  • Verificarea cu personal dedicat a corectitudinii sortării plasticului în sacii etichetaţi ai proiectului;

  • Sortarea deşeurilor de altă natură prezente în containerele PlastiCircle;

  • Presarea, depozitarea în saci mari şi predarea deşeurilor din plastic către partenerul de reciclare;

  • Montarea pe camion a unui sistem de urmărire şi monitorizare a parametrilor de traseu, în vederea optimizării traseului şi costurilor.

6. De ce este important proiectul PlastiCircle?

Proiectul îşi propune să informeze într-un mod accesibil şi consistent cetăţenii în privinţa importanţei reciclării plasticului şi modalităţilor de sortare corectă, simultan cu testarea de containere inteligente şi de modalităţi de creştere a calităţii şi eficienţei serviciilor de colectare a deşeurilor. Împreună cu alte informaţii importante, precum gradul de implicare a cetăţenilor, cantitatea şi calitatea deşeurilor sau sugestiile primite, PlastiCircle oferă o bază solidă viitoarelor proiecte locale majore dedicate reciclării deşeurilor şi economiei circulare, capabile să asigure o dezvoltare durabilă a oraşului.

Taguri:

Recomandari

Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Toate campurile sunt obligatorii.